Samen 200 nieuwe bomen en struiken planten

Samen 200 nieuwe bomen en struiken planten

18 januari 2020 heeft een enthousiaste groep vrijwilliger tweehonderd nieuwe bomen en struiken gepland. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door de Wijkvereniging Merenwijk.

De gaten in tijd en ruimte van het voedselbos zijn verder opgevuld met soorten voor biomassa en voedselproductie. Dat zijn bekende planten zoals linde en abrikoos, maar ook minder bekende planten als kaki, honingboom en fazantenbes.

Snelgroeiende pioniers zorgen voor beschutting zodat vruchtbomen zich beter kunnen ontwikkelen. In een volgend stadium wordt een deel van deze pioniers weer teruggesnoeid. Het doel is om een divers en veerkrachtig ecosysteem te creëren voor huidige wijkbewoners én zij die na ons komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *