Aftrap Jonge Voedselboswachter Club

Aftrap Jonge Voedselboswachter Club

Zaterdag 9 januari was de aftrap van de Jonge Voedselboswachter Club. Tweeëntwintig kinderen uit de buurt verzamelden in het koude winterse bos rond het vuur. Zij gaan komend jaar voor het voedselbos zorgen, zodat het voedselbos voor ons kan zorgen.

De kinderen gingen vol goede moed aan de slag. Ze werkten in groepjes samen om langzame bomen (walnoten, eikels, hartnoten) te zaaien en daarbij een snelle boom (wilg, populier) te planten. Daarna werden de bodemdieren gevoed met een lasagne van compost en houtsnippers, zodat ze in de lente groenten bij hun bomen kunnen planten. De oudste kinderen hebben ook geleerd om stekken te knippen van wilgen. Na afloop werden de vingers weer opgewarmd bij het vuur. Het was een mooi begin. Op naar de lente!

Één antwoord

  1. Bernadette Ratti schreef:

    Goedemorgen, onze dochter, Edith Ratti, van 8 jaar, wil ook graag meedoen met de voedselbos wachters. Kan dat nog?
    Met vriendelijke groet,
    Bernadette Ratti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *