Over Okkerheide

Voedselbos Okkerheide is een initiatief van bewoners van de Merenwijk in Leiden. Okkerheide is in 2017 aangelegd met steun van de gemeente Leiden en is onderdeel van stichting Ideewinkel.

Onze doelstellingen

  • Vergroten van de betrokkenheid, leefbaarheid en gemeenschapszin in de wijk.
  • Produceren van lokaal, gezond en duurzaam voedsel.
  • Verrijken van de plaatselijke natuur.
  • Educatie en bewustwording van buurtbewoners en schoolkinderen.
  • Anderen inspireren om ook een voedselbos aan te planten´╗┐.

Toegang en plukken

Het voedselbos is onderdeel van de openbare ruimte en is dus vrij toegankelijk voor publiek. Je bent vrij om te komen plukken. Maar pluk met mate, zodat er genoeg overblijft voor andere wijkgenoten. Naarmate de oogsten toenemen zullen er gezamenlijke oogstmomenten georganiseerd worden. Schrijf je daarvoor in op onze nieuwsbrief.

Rondleidingen

We vertellen je graag meer over de gedachte achter het voedselbos, de verschillende planten die er groeien en de manier van beheer. Ieder jaar in september doen we mee met de Open Buurttuinendag in Leiden. Maar we ontvangen bezoekers ook op aanvraag. Neem daarvoor contact met ons op.

Voedselboswachter worden?

Okkerheide wordt beheerd door een groep voedselboswachters uit de wijk. Jaarrond organiseren zij verschillende activiteiten, zoals planten, onderhoud, demonstraties of oogsten. Wil je ook voedselboswachter worden? Stuur dan een mailtje naar mail@okkerheide.nl